Przeglądałam Twój dziennik i natknęłam się na wątek o maśle, ja kupiłam ostatnio masło klarowane i fakt faktem przypalają mi się na nim placki owsiane, więc może coś w tym jest, co pisze na ten temat... albo nie umiem używać tego masła %-) Zmieniony przez - kama_88 w dniu 2012-02-24 20:38:39
[...] i zdrowiej). Masz za mało tłuszczu w diecie powinno byc przynajmniej 70 g, tego kurczaka z posiłku 3 pewnie na czymś smazyłaś (a nie wpisałaś), najlepszy jest olej kokosowy, masło klarowane, smalec. Jak jesz pomidora, paprykę to skrop sobie oliwą z oliwek. Warzyw zielonych nie wliczasz do miski. Więcej szczegółów znajdziesz tutaj [...]
[...] http://potreningu.pl/kobieta/artykuly/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Trzeba doprecyzować termin krótkotrwałe smażenie, chyba na jednym ze szkoleń podajże była mowa o tym ze krótkotrwałe to jest do ok 30 min, więc taki czas spokojnie starczy do usmażenia kuraka na oliwie z oliwek, a tak to polecam masło klarowane, pół kilo ok 13 zł.
Nie przejmuj się typowo rozkładem kwasów. Ale bierz pod uwagę, że o6 i o3 powinny być. Czyli i tłuste mięsa i ryby, masło klarowane, jaja, ale też chude mięsa, orzechy, oliwa z oliwek, olej koksowy, awokado. Tak by były urozmaicone ;-)
Dodatkowe 2 pytania: 1. Jeśli używam łącznie do smażenia w ciągu dnia ok. 50 gram tłuszczy (masło klarowane/olej koko) to ile z tego wliczać? 30 gram? 2. Jakie suple warto stosować na tłuszczówce. Na razie nie włączałem do treningu nic, ale planuje kupić multi + wit C, to przy okazji mogę też inne rzeczy kupić. Kreatyny, ani białka nie planuje ;)
[...] w: 191 w inne dni źródła białka to też łosoś wędzony, mozarella, ser półtłusty, rzadko tuńczyk inne źródła węgli ryż basmati, kasza gryczana, płatki owsiane tłuszcze inne to masło klarowane i olej lniany + to ze źródeł białek warzywa: brokuł, kalafior, różne sałaty, pomidor, ogórek, papryka powtarzam - dieta jest ogarnięta 8-) Zmieniony przez - [...]
TESCO(13-24.12) Masło klarowane 500 gram 12,99zł - polecam do smażenia jeśli komuś nie chce się zrobić masła klarowanego :) szynka wieprzowa 12,99zł/kg Łosoś 27,99zł/kg Wołowina na pieczeń 19,99zł/kg Filet z kurczaka 13,99zł/kg Migdały 28,99zł/kg
[...] używaj go w ostateczności raczej (brak czasu, chęci do gotowania itp) Widzę, że lubisz się nimi zajadać (suplami ogólnie) };-) I jak coś, nie smaż na oliwie! lepsze będzie masło (klarowane) smalec... 2. Treningi Daj sobie 1 dzień w tygodniu na regenerację (8.5h praca fizyczna + 7 treningów w tygodniu = przetrenowanie po 2 czy 3 tygodniach) Ja [...]
[...] od kaloryki 3100kcal. Będzie optymalnie, warzywa do każdego posiłku, owoce o nikim indeksie, kasze, ryże, rzadziej makarony. Moze tez płątki owsiane, jaglane. Białko tłuste i chude miesa i ryby, jaja, tłuszcze tłuste ryby i mieso, podroby, zółtka jaj, awokado, olej kokosowy, orzechy, masło klarowane. Co 2 tygodnie niech kontroluje obwody.
[...] orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie) http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html, oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane Jeśli chodzi o węglowodany (owoce, kasze wszelkiego rodzaju, ryże, ziemniaki, bataty, mąki dobrego rodzaju np. ryżowa, czy kokosowa, jaglana, makarony [...]
najlepiej unikac smazenia. jesli juz to beztlusczowo na PAM;ie lub samym teflonie. a jesli na tłuszczu: olej kokosowy, smalec, maslo-klarowane, tluszcz gesi/kaczki
[...] tłuszcze jakie dziś zjadłem w gramach i ilość omega 3 i 6 zawarte w nich: mozarel 100 g - brak gouda ser 100 g - brak jaja kurze 3 sztuki omega 3 = 0,27 omega 6= 3,6 masło klarowane 10 g omega 3= 0,14, omega6= 0,2 orzechy laskowe 15 g omega 3 = nie ma, omega 6 = 1 orzechy włoskie 40 g omega 3 = 3,5 omega6= 15 olej rzepakowy [...]
Najpierw na tydzień strzelaj w okolicę zapotrzebowania -200 / -300 Zanotuj wagę. Jak zacznie schodzić to wal kolejne -200 / -300 ale już liczone na nową wagę. Jak nie zacznie to od poprzedniego zapotrzebowania obetnij dodatkowe -200 i znowu obserwuj. I tak do skutku. To taka wypracowana na tym forum metodyka (są również inne). Proszę Cię: niech [...]
[...] no i pierwsza uwaga w poprzednim temacie dałeś pierś kurczaka a tu smażona pierś, zdecyduj się czy masz 150g surowej piersi czy 150g po usmażeniu jest, najlepiej wszytsko wrzucaj przed obróbką termiczną czyli np 150g piersi a pod spodem to na czym smażysz np masło klarowane 5g. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-11-29 22:02:18
[...] mięsa ;-) Masz też jajka, podorby (bardzo tanie), ryby, inne rodzaje mięsa np. tłuste (które mają większe nasycenie ;-) i powiinny znaleźć się codziennej diecie, a są sporo tańsze od piersi z kurczaka). Kwetia sposobu przyrządzenia, ukłądając diete musisz zwrócić uwagę na omega3 i 6. Więc tłuste mięsa, czy masło klarowane...przydałyby się.